Ιπποκρατειος Βοτανικος κηπος στη Βωβουσα

«Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο ότι σήμερα σε πολλά φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα, χρησιμοποιούμε τα ίδια φυτά και βότανα που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης……»

Oι επισκέπτες στον Ιπποκρατικό Κήπο στη Βωβούσα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, θαυμάζοντας βότανα όπως λεβάντες, μελισσόχορτο, τσάι του βουνού, θυμάρι κ.α.
Κάθε φυτό συνοδεύεται από ταμπελάκι με την κοινή, την επιστημονική και την κατά τον Ιπποκράτη ονομασία του ενώ υπάρχει και QR code, το οποίο θα μπορούν να “διαβάζουν” όσοι διαθέτουν smartphone. Με τη χρήση του QR code θα μπορούν να μπούνε στην τράπεζα πληροφοριών της ΑPIVITA και να ενημερωθούν για τις ιδιότητες και τις χρήσεις των φυτών του Κήπου.

Έτσι γονείς και παιδιά, δάσκαλοι και μαθητές, έχουν τη δυνατότητα, επισκεπτόμενοι τον Κήπο, να αντιληφθούν την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελληνικής φύσης και να γνωρίσουν τα μυστικά για τις θεραπευτικές και κοσμητικές ιδιότητες των βοτάνων και των αρωματικών φυτών που κρύβει η Ελληνική φύση.

Συντελεστές

Οργανωτική Επιτροπή

Υπεύθυνη Προγράμματος

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης
Ενηλίκων

Υπεύθυνη Βοτανικού
Κήπου

Υπεύθυνοι Συντονισμού

Δημιουργικό

Website

Γιώργος Διβάνης
Θάνος Κουτσιανάς
Στέφανος Νόλλας

Χαρά Μαραντίδου

Μαριλένα Κάκκου

Ειρήνη Βαλλιανάτου

Κλειώ Αποστολάκη
Σωτήρης Πάστρας

Χαρά Μαραντίδου

Δημήτρης Κόξιας

Διοργάνωση

Χορηγός

Υπό την αιγίδα

Στρατηγικοί εταίροι

Σε συνεργασία

Follow Us

    

Contact Us